ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de elevi din Bucureşti propune o pedeapsă pentru cei care aruncă gunoaie în locurile de picnic sau pe stradă: să cureţe toate zonele murdare.

O nouă patrulă, formată din elevi, fotografiază şi filmează orice fărădelege se comite faţă de natură. De 1 mai, grătarele se încing în toată ţara, se aruncă gunoaie peste tot, încep şi controalele.

Potrivit Legii picnicului, românii au voie să facă grătar doar în zonele amenajate şi să pună deşeurile rămase în containerele speciale. Autorităţile locale au datoria să amenajeze aceste spaţii de picnic.

România stă în continuare foarte prost la capitolul colectare selectivă: suntem pe locul 23 din 27 de state din UE. Ca să selecteze gunoiul, 60% dintre români spun că vor instalaţii de reciclare şi compostare a deşeurilor aproape de casă şi aproape tot atâţia vor să ştie sigur că deşeurile sunt reciclate.