ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii din România nu au aproape deloc timp liber. Prinşi între teme, meditaţii şi alte activitaţi extraşcolare, aceştia nu mai au şi momente de relaxare. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra lor: motivaţie academică scăzută, frică de testele de la şcoală şi dificultăţi de concentrare.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediţie integrală, necenzurată - comanda online

Conform Ştirilor TVR, specialiştii spun că o mare problemă a elevilor noştri este că nu ştiu cum să înveţe şi nici cum să îşi gestioneze eficient timpul.

De aceea, specialiştii au trasat câteva recomandari pentru elevi: stabileşte un program scris în fiecare zi, studiază într-un loc unde nu eşti deranjat, citeşte cel puţin 15 minute pe zi şi învaţă la fiecare lecţie. Evident, nu ne jucăm pe calculator înainte de culcare şi încercăm să găsim în studiu activităţi care ne fac plăcere.

Elevii trebuie să ştie să îşi selecteze informaţia importantă, să îşi ia notiţe pentru o reţinere mai uşoară, să le recitească şi să îşi structureze sarcinile eficient.

PUNCTE TARI ALE ELEVILOR

- selectarea informaţiilor importante

- notiţe pentru o memorare uşoară

- recitirea textelor

- structurarea sarcinilor

ÎNVAŢĂ EFICIENT

- stabileşte un program zilnic, 7 zile pe săptămână

- studiază într-un loc unde nu eşti deranjat

- citeşte cel puţin 15 minute în fiecare zi

- învaţă la fiecare lecţie