ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În curând, elevii şi studenţii nu vor mai depune aproape nici un efort pentru a rezolva operaţii aritmetice, fracţii, ecuaţii sau pentru aflarea unui radical. PhotoMath, o aplicaţie nouă pentru telefonul mobil, foloseşte tenologia de recunoaştere a textului pentru a rezolva ecuaţii simple de matematică.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Prezentată în clipul de promovare drept "un calculator de cameră inteligent", aplicaţia lansată în această săptămână funcţionează asemenea celor care scanează coduri de bare şi deschid apoi un link în browser. PhotoMath foloseşte camera din smartphone pentru a scana imaginea unei ecuaţii dintr-un manual, de exemplu, după care afişează imediat soluţia, scrie Mashable.

Utilizatorul are la dispoziţie şi opţiunea de a primi instrucţiuni pas-cu-pas pentru rezolvarea problemei. PhotoMath poate rezolva operaţii aritmetice, fracţii, aflarea unui radical şi ecuaţii liniare simple.

CEO-ul MicroBlink, compania croată care a conceput aplicaţia, consideră că PhotoMath nu se concentrează pe educaţie şi că poate fi folosită în "multe locuri în care aplicaţiile mobile trebuie să fie conectate la lumea reală prin recunoaşterea textului".