ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Estonia îşi reorganizează reprezentanţa diplomatică în Ungaria şi îşi va închide ambasada din această ţară începând din 30 septembrie, a decis Guvernul de la Tallinn, relatează MTI.

Un comunicat postat pe site-ul Ministerului eston de Externe, joi seara, anunţă că Guvernul a decis să-şi reorganizeze reprezentanţa din Ungaria şi îşi va închide ambasada din această ţară. Un ambasador nerezident în Ungaria va fi numit, potrivit comunicatului.

"Comunicarea eficientă, apropiată dintre Estonia şi Ungaria va continua pe viitor atât în cadrul Uniunii Europene, cât şi al NATO. La Budapesta, Estonia are un consul general onorific, Andras Bereczki. Activităţile Institutului Eston din Budapesta vor continua", precizează comunicatul.

"Croaţia şi Slovenia, care sunt localizate în zona consulară a Ungariei, vor fi deservite prin acreditări comune ale altor ambasade", adaugă comunicatul.

Potrivit agenţiei chineze Xinhua, ministrul eston de Externe, Urmas Paet, a declarat într-o conferinţă de presă că serviciul extern trebuie să fie flexibil şi că noi ambasade trebuie deschise sau vechi ambasade să fie închise atunci când este necesar, deoarece "bugetul nu este nelimitat".