ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa-zisa ameninațare pe care o reprezintă gruparea Statul Islamic la adresa securității Statelor Unite, pretext invocat de Casa Albă pentru a ataca ținte din Siria, nu este decât o nouă farsă. O spune chiar un fost consilier al lui Obama pe probleme de contraterorism, Daniel Benjamin, care se adaugă vocilor moderate  ce sustin ca este vorba de o nouă propagandă a Washington-ului pentru a baga frica în americani și a-i convinge de necesitatea unui nou război.

În ciuda zgomotoasei campanii prin care se evocă scenariul de groază al unui atac al Statului Islamic pe teritoriul SUA, există foarte puține dovezi că gruparea jihadistă plănuiește să comita atentate în Statele Unite. Și, în timp ce unii membri ai Congresului și canale media se grăbesc să catalogheze Statul Islamic ca fiind principala amenințare la adresa SUA, sunt și voci mai temperate, care au o cu totul altă părere.

Una dintre ele este cea a lui Daniel Benjamin, fost consilier în probleme de contraterorism din Departamentul de Stat, care afirmă că amenințarea SI, așa cum vrea să o arate administrația Obama, nu este decât ”o farsă”.

E greu de imaginat o mai bună indicație a capacității oficialilor americani și a liderilor TV de a semăna panică în rândul oamenilor, pretinzând că națiunea este un fagure în care zac celule în adormire, că teroristii sunt la granita cu Texas-ul sau că jihadiștii sunt gata să pulverizeze virusul Ebola - toate, pe baza niciunei informații viabile”, a declarat Benjamin, conform site-ului infowars.com.

Obama a recunoscut în discursul către națiune că un atac al SI asupra Americii este o posibilitate îndepărtată și că, de fapt, gruparea reprezintă o amenințare regională.

Grație propagandei masive și a exagerărilor pe care le fac unele canale de presă în privința capacităților grupării SI, un mare număr de americani a ajuns să creadă că jihadiștii SI sunt o amenințare la adresa SUA.

Un sondaj recent realizat de Washington Post-ABC News, în zilele în care s-au difuzat filmele cu decapitarea jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff, arată că în prezent americanii susțin masiv o acțiune militară anti SI.

Așa s-a ajuns ca acum 65% dintre americani să sprijine o potențială intervenție militară a SUA în Siria, prin lansarea de atacuri aeriene. Dublu față de anul trecut, când sprijinul americanilor pentru lansarea de atacuri aeriene improtriva regimului Bashar al-Assad, acuzat că a folosit arme chimice, era infinit mai scăzut.