ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ONG belgian a folosit, în 2013, o fetiță filipineză virtuală, pentru atragerea și urmărirea pedofililor care acționează pe internet. Așa s-a reușit prinderea și condamnarea, săptămâna trecută, a unui pedofil.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Botezată Sweetie, ”fetița” virtuală, care se dădea drept o filipineză în vârstă de 9 ani, atrăgea pedofili pe internet, cu care discuta. Ea a permis până acum reperarea a peste 20.000 de prădători sexuali, scrie franceinfo.fr.

Un australian de 38 de ani a fost condamnat marți 21 octombrie la doi ani de închisoare, pentru că a comunicat într-o manieră indecentă cu un minor și pentru deținerea de material pornografic cu minori.

În dosarul aflat pe masa instanței se află probe adunate de poliție in urma mandatului de percheziție, majoritatea găsite pe computerul pedofilului. BBC a reușit să obțină capturi de pe ecranul computerului, cu o parte din conversațiile australianului. ”Îmi plac asiaticele. Ești gata pentru puțină acțiune?” sau ”Ai vrea să vezi un bărbat dezbrăcat”, sunt doar două exemple ale modului în care pedofilul comunica pe internet cu potențiala victimă.

ONG-ul„Terres de Hommes”, cu sediul la Bruxelles, anunțase în noiembrie 2013 crearea unei fetițe virtuale capcană, în vârstă de 10 ani și că ea fusese contactată de 20.000 de pedofili din 71 de țări. ONG-ul este implicat de ani de zile în lupta împotriva turismului sexual în Asia.

Circa o mie dintre ei au fost identificați de ONG, iar identitățile lor au fost transmise autorităților competente.

„Terre des Hommes” nu a făcut altceva decât să aștepte ca presupuși pedofili să ia legătura cu Sweetie.