ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe circuitul din Abu Dhabi  piloții vor parcurge în timpul cursei de Dunminică 55 de tururi a câte 5554m/tur si acesta la începutul cursei se va cronometra cu aproximativ 1’35.000 iar distanţa totală a cursei va însuma 305,355km.

Accelerația la maxim: pe 72% din lungimea circuitului.

Numărul de schimbari a treptelor de viteza intr-un tur: 68.

Combustibilul folosit pe tur: 1,7kg.

Apăsarea aerodinamică: înaltă.

Timpul pierdut la boxe pentru o schimbare de pneuri: 21,4 secunde.

Cel mai rapid tur într-o cursă: 1’40.279 Sebastian Vettel 2009.

Cel mai rapid tur în general: 1’38.434 Lewis Hamilton 2011.

Viteza maximă: 322,2km/ora Sergio Perez (Sauber) 2007.

Cele mai multe clasări pe prima poziție a grilei: 3 Sebastian Vettel.


Cele mai multe victorii: 3 Sebastian Vettel

Pneurile disponibile: superușoare și uşoare.

Rosberg sau Hamilton?

Pneurile prezente pe acest circuit vor permite strategii diferite şi asumarea unor riscuri va fi justificată mai ales pentru cei care nu au nimic de pierdut.

Greu de crezut că vreun monopost Williams sau Red Bull va putea să intervină între cei doi în condițiile în care vremea este stabilă și ambii au strategii similare (decizie a celor de la Mercedes care nu ni se pare in regula). Așa că și în condițiile în care Rosberg pleacă de pe prima poziție și câștigă cursa nu credem că este cineva care sa îi poată amenința a doua poziție a lui Lewis Hamilton. Nimeni în afară de el însuși. A pierdut titlul dramatic în 2007 și l-a câștigat la mustață anul următor. În acest an însă britanicul a părut mai puternic mental.

Întreaga analiză şi premiile oferite doar pe F1 Manager!