ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul comandant al coloniei de muncă de la Periprava, Ion Ficior, merge joi la Parchetul General, fiind acuzat de crime împotriva umanităţii. Însă procurorii modifică acuzaţiile, deoarece odată cu schimbările făcute în Codul Penal şi încadrarea juridică a faptelor de care acesta este acuzat este diferită, conform Digi24.

Conform noului Cod Penal, faptele pentru care este cercetat Ion Ficior de Parchet se încadrează la crime împotriva umanităţii, fostul comandant al Coloniei de muncă de la Periprava deplasându-se la Parchetul General tocmai pentru a i se aduce la cunoştinţă această modificare.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul fostului comandant al Penitenciarului de la Râmnicu Sărat, Ion Ficior, care s-a prezentat la Parchet miercuri.

Procurorii sunt pe punctul să finalizeze ancheta care îi priveşte pe cei doi comandanţi, primii dintre cei 35 de torţionari despre care specialiştii de la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului spun că au strâns suficiente probe pentru a sesiza procurorii.