ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul rus Gazprom a informat că va relua livrările de gaze către România în cantităţile normale, însă nu a explicat reducerea de vineri.

Ruşii au anunţat că vor reduce cantitatea de gaze livrate României în acest weekend şi chiar au făcut acest lucru vineri, când ţara noastră a primit o cantitate cu 5% mai mică decât cea stabilită prin contract.

Livrări reduse au fost anunţate şi pentru sâmbătă şi duminică, dar ruşii au renunţat între timp la idee.

A început RĂZBOIUL GAZELOR? Rusia REDUCE livrările către România sâmbătă şi duminică

"În această dimineaţă, Departamentul pentru Energie a fost informat de conducerea Transgaz, că Transgaz a primit o adresă de la dispeceratul Gazprom din Sofia, Bulgaria, conform căreia astăzi şi mâine livrările de gaze vor fi efectuate la parametri normali, fără a mai fi aplicate reducerile anunţate ieri. Nu au fost oferite în această adresă informaţii despre motivele reducerii de 5% aplicată ieri şi confirmarea că săptămâna viitoare livrările se vor realiza conform grafiicului agreat", a arătat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, pentru Mediafax.