ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul din trei germani suferă și acum traume ale celui de-al doilea Război Mondial. Și nu este vorba doar de bătrâni, care au trecut prin coșmarul deflagrației mondiale, ci și de copiii lor, aparținând generațiilor anilor 60 și 70. Așa susține jurnalista și scriitoarea Sabine Bode, care de ani buni strânge opinii ale psihologilor despre consecințele războaielor asupra generațiilor de după.

După cum scrie ziarul german “Die Welt”, citat de ziarul La Stampa, Sabine Bode povestește că fiii boom-ului economic, așa numiții ”nepoți ai războiului”, suferă adesea de ”frici inexplicabile și de o incertitudine existențială de fond”.

Totul ar fi consecința educației ”reci” a părinților sau a bunicilor, adică a persoanelor născute și crescute într-un regim totalitar și traumatizant al războiului, consideră scriitoarea germană. Pentru că, spune ea, acele generații au capacitatea limitată de avea raporturi emoționale cu copiii.