ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎCCJ a dat o sentinţă definitivă, conform căreia arborarea steagului secuiesc al județului Harghita este discriminatorie la adresa românilor, ceea ce înseamnă că președintele Consiliului Judeţean Harghita i-a discriminat pe toți românii din acest judeţ, informează jurnalistul Dan Tănasă.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Decizia ÎCCJ constată din nou că CNCD și președintele Consiliului, Csaba Asztalos Ferenc, sunt agenți de maghiarizare a românilor din județul Harghita.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins recursurile declarate de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și de Consiliul Județean Harghita împotriva sentinței Curții de Apel Târgu Mureș, care a constatat că arborarea steagului secuiesc al județului Harghita e discriminatorie față de românii din județul Harghita.

Aceeași sentință a mai stabilit și că președintele CJ Harghita, Borboly Csaba (UDMR), i-a discriminat pe românii din județul Harghita, afirmând pe 15 martie 2010 că steagul secuiesc al județului Harghita ”este al Ţinutului Secuiesc”.