ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE  Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, după terminarea ședinței comitetului de urgență din cadrul Ministerului Mediului, că vrea să linișteacă populația. Ministrul a mai declarat că, în urma analizei datelor, a rezultat că fumul degajat în urma incendiului nu va ajunge pe teritoriul României în următoarele 72 de ore.

Din analiza datelor, rezultă că fumul degajat în urma incendiului nu va ajunge pe teritoriul României în următoarele 72 de ore. Până acum, valorile radiaților sunt de 5 ori mai mici decât limitele admise, am dispus supravegherea atentă a monitorizării nivelului de radiații. Vă informez că, potrivit informațiilor primite de la MAI, în zona Cernobîl n-au fost depășite valorile maxime admise pentru radiații și incendiul a fost localizat și stopat de autoritățile ucrainiene”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Comitetul de urgenţă al Ministerului Mediului s-a întrunit astăzi, ora 17.00, pentru a discuta situaţia de la Cernobîl, unde un incendiu a izbucnit, marţi, în zona interzisă din jurul centralei nucleare.

Comitetul ministerial s-a întrunit la solicitarea ministrului de Interne şi vicepremierului Gabriel Oprea, preşedintele Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă speciale.

Întrunirea comitetului are loc conform procedurii, urmând ca acesta să constate dacă există sau nu vreo ameninţare la adresa României.

Din comitet fac parte ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, secretarii de stat şi directorii tehnici din minister, alături de toţi şefii instituţiilor subordonate: Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Administraţia "Apele Române" şi alţii.
Un incendiu de pădure a izbucnit marţi în nordul Ucrainei, riscând să se extindă spre centrala nucleară Cernobîl, dezafectată şi izolată în urma accidentului industrial din anul 1986.

„Membrii Gărzii Naţionale ucrainene patrulează în pădurile din nordul ţării din cauza suspiciunii declanşării intenţionate a incendiului”, a scris, miercuri, pe Facebook ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, citat de Interfax Ucraina.

„Vântul s-a oprit în cursul serii şi noi am limitat rapid incendiul în jurul focarelor mari”, a scris ministrul. „Există o suspiciune rezonabilă cu privire la un atac intenţionat, incendiul izbucnind în mai multe locuri de pe ambele maluri ale râului”, a continuat el, precizând că au fost intensificate patrulele, iar membrii Gărzii Naţionale şi cei ai Ministerului de Interne au fost puşi în alertă.