ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe incidente împotriva imigranţilor români au avut loc luni seara la Belfast, capitala Irlandei de Nord, scrie The Guardian. O maşină a fost vandalizată, pe vehicul fiind aruncată vopsea şi fiindu-i sparte toate geamurile. Pe un zid din apropiere a apărut scris mesajul "Romanian out" (Afară cu românii). La câteva străzi a fost distrusă o altă maşină.

Poliţia a remis un comunicat prin care spune că va investiga aceste atacuri şi va cerceta dacă au caracter rasial.

The Guardian amai scrie că în acest an au avut loc mai multe atacuri împotriva tiganilor şi românilor. O pungă cu excremente a fost aruncată pe un tânar care se plimba cu bicicleta pe o arteră din Belfast. Luna trecută, un steag al Ku Klux Klan a fost arborat în Estul oraşului.

Un raport anual al Consiliului nord-irlandez pentru minorităţi etnice, dat publicităţii în iunie, relevă că în ultimele 12 luni au avut loc 982 de incidente rasiste, comparativ cu 750 consemnate în intervalul anterior.