ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezent la lansarea Indexului Sustenabilităţii DNA de către Centrul Român de Politici Europene, Klaus Iohannis a vorbit despre problema  majoră pe care o reprezintă corupția în România, precizând că acest fenomen este "principala problemă internă de siguranță națională".

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!

Totodată, Iohannis i-a lăudat pe Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi, fostul și respectiv actualul șef al DNA, pentru munca depusă în combatarea corupției și a dat asigurări că din calitatea sa de președinte va susține DNA-ul în lupta contra acestui flagel.

"De foarte multă vreme, în societatea noastră se discută despre marile scandaluri de corupţie. Anchetele, care se succed cu repeziciune în ultimii ani, înfăţişează un peisaj sumbru: o Românie înfricoşătoare, o ţară parazitată de corupţie. Trebuie să înţelegem, însă, că o Românie în care, politicieni şi oameni de afaceri se unesc într-o alianţă nocivă pentru a devasta bugetul public, este o Românie asasinată.

Nu trebuie să ne ferim de aceste imagini şi nici de acestă etichetă. Ele arată, de fapt, cum am ajuns ca societate, unde suntem şi, mai ales, cât de urgentă este schimbarea. De fapt, aceasta este România anormală de care vrem să ne despărţim cât de curând şi să construim împreună România noastră, România oamenilor normali.

Totodată, corupţia este, de departe, principala problemă internă de siguranţă naţională. De aceea, prevenirea, descoperirea infracţiunilor de corupţie şi pedepsirea infractorilor sunt deziderate ale oricărei Justiţii şi, cu atât mai mult, al celei din România.

Concret, îmi doresc în mandatul meu dezvoltarea capacităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi îmbunătăţirea performanţei la nivel local a acesteia. DNA a fost o instituţie foarte performantă a ultimilor ani, începând cu mandatul lui Daniel Morar şi continuând cu mandatul actualului procuror-şef", a declarat Klaus Iohannis, conform gândul.info.