ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, cu ocazia învestirii noului şef al Statului Major General al Armatei, că nici un aliat sau partener nu ne va putea garanta vreodată securitatea dacă noi singuri nu vom face asta, şi că este nevoie să fim un generator de securitate regională.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Preşedintele a arătat că ”România şi-a câştigat, cu o contribuţie importantă a militarilor noştri, respectul aliaţilor şi garanţia sprijinului acestora la nevoie”.

”Însă nici un aliat sau partener nu ne va putea garanta vreodată securitatea dacă noi singuri nu vom face asta pentru noi. Trebuie să fim un generator de securitate regională, nu doar un beneficiar al sistemului de alianţe din care facem parte”, a adăugat şeful statului.

Klaus Iohannis a ţinut să mai afirme că, ”în domeniile politicii externe şi de securitate, strâns conectate, sunt adeptul principiului consecvenţei”.