ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Nu daţi bani ţiganilor!”. Cu acest anunț postat la intrare de un supermarket din orașul italian Catania sunt întâmpinați clienţii, cărora li se cere să nu dea bani cerşetorilor de etnie romă care cer pomană.

"Nu daţi bani ţiganilor! Ei câştigă între 60 şi 80 de euro zilnic, mai mult decât venitul unui muncitor calificat italian, bani la care nici nu plătesc taxe la stat",  se spune în afişul postat la intrarea supermarket-ului, informează site-ul quotidiano.net.

Acuzată de rasism, conducerea magazinului neagă acest lucru, susținând că nu vrea decât să descurajeze cerşetoria din faţa unităţii, în condițiile în care romii şi-au făcut un obicei din acestă activitate în ultimii trei ani.

"În orele de program, atunci când magazinul este deschis, ne hărţuiesc clienţii, cărora cu siguranţă le va fi greu să ne treacă pragul din nou. Am anunţat poliţia, dar ofiţerii de acolo ne-au îndrumat să cerem ajutor serviciilor sociale", declară unul dintre manageri.

Italia a fost criticată în repetate rânduri de către organizaţiile umanitare, în special de Amnesty International, pentru discriminarea populaţiei rome, îngrădirea drepturilor la educaţie, adăpost, sănătate şi muncă.