ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un comandant pakistanez al Califatului, Yousaf al Salafi, susține că gruparea teroristă Statul Islamic primește bani de la americani pentru a recruta tineri teroriști. Dezvăluirea, făcută un timupul unui interogatoriu, după ce jihadistul a fost arestat de forțele de securitate pakistaneze in urma unei operațiuni militare în orașul pakistanez Lahore, apare în ziarul The Express Tribune.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs
Ziarul american citează surse din cadrul anchetei din Pakistan, conform cărora ”în cursul interogatoriului, Yousaf al Salafi a admis că primește bani din America pentru a face să funcționeze organizația și a recruta tineri pakistanezi, ce urmau să se infiltreze în Siria”.

Aceeași sursă menționează că și secretarul american de Stat John Kerry și generalul american Lyod Austin, șeful Centcom, au fost informați in legătură cu declarațiile fundamentalistului islamic, in timpul vizitei lor recente la Islamabad.
Statele Unite condamnă Statul Islamic, dar nu sunt în stare să stopeze finanțarea de care beneficiază Califatul. Sunt bani care vin chiar de la yankei. Statele Unite au susținut merei gruparea din punct de vedere economic, pentru a-și atinge propriile interese. Din acest motiv au lansat o ofensivă impotriva Statului Islamic în Irak, dar nu în Siria”, ar mai fi spus jihadistul.