ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociatia ProLogos demareaza astazi, ora 18, un nou proiect de popularizare a sahului. Pe site-ul www.chessopen.net vor fi transmise,saptamanal, lectii de sah sustinute de unul din putinii antrenori ai Federatiei Internationale de Sah de nationalitate romana, fostul campion national Milu Romeo.

Veti putea pune intrebari in timpul lectii prin intermediul paginii de facebook care a fost creata in acest sens.

Proiectul se adreseaza in principal copiilor, dar sunt bineveniti toti cei care vor sa afle mai multe despre tainele sportului mintii.

Prima lectie va fi transmisa vineri, 19 decembrie, ora 18 si va avea tematica: "Superioritatea in dezvoltare".

Antrenor International FIDE MI Romeo MILU

Avand experienta de peste 20 de ani in predarea sahului, atat individual cat si in cadrul lectiilor la club, in cantonamente, in afterschooluri sau in cadrul centrelor de excelenta, in prezent MI Romeo MILU este antrenor la loturile nationale de juniori 14-16 ani si membru al Colegiului Central de antrenori din Federatia Romana de Sah.

In anul 2012 a obtinut titlul de Antrenor International FIDE (Acordat de FIDE- Federatia Internationala de Sah), in urma promovarii examenului din 2012 din Slovenia-Maribor.

In anii 2006-2007 a fost antrenor al echipei nationale de senioare a Romaniei, iar in anul 2008 antrenor/capitan al echipei nationale de juniori a Romaniei in meciul impotriva echipei Turciei.

Intre 2007- 2009 a fost antrenor la Centrele de excelenta promovate de F.R.Sah (Alba Iulia, Iasi, Bucuresti).

Elevi recenti cu rezultate deosebite:

Vlad Jianu actualmente Mare Maestru International fost campion
national de seniori al Romaniei.

Tomici Stefan multiplu medaliat, de patru ori campion national de juniori.

Mihovil Vucic (Croatia)- multiplu medaliat, de patru ori campion national
de juniori al Croatiei.

Andrei Dolana- multiplu medaliat la campionatele nationale de juniori ale
Romaniei.

Cezar Zlatea- multiplu medaliat la campionatele nationale de juniori ale
Romaniei.

Jucator:

A inceput sa joace sah relativ tarziu, in jurul varstei de 15 ani, insa acest lucru nu l-a impiedicat sa invate cu pasiune si determinare, si sa obtina numeroase clasificari meritorii.

La 24 de ani a castigat medalia de argint in Campionatul National de Sah Individual al Romaniei si un an mai tarziu a reprezentat Romania la Olimpiada de Sah de la Manila, in 1992.

La 28 de ani a castigat titlul de Campion National al Romaniei. De asemenea, a castigat sase medalii de aur cu echipa RATB in Campionatele Nationale pe Echipe.