ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul România TV a prezentat o declaraţie pe care o atribuie unui martor din dosarul Alinei Bica în care acesta dezvăluie că fosta şefă DIICOT era presată de "Elena" şi de "Dorin".

Martorul susţine că Bica, la rândul ei, făcea presiuni uriaşe asupra şefei ANRP, Dorina Danielescu, pentru ca aceasta să convoace de urgenţă comisia pentru retrocedări.

"Îmi amintesc că într-o dimineaţă, în luna decembrie 2011, am plecat spre ANRP şi în drum am fost rugat de Dorina Danielescu să o preiau şi pe dumneaei. Cu această ocazie am constatat că la dânsa, la prima oră a dimineaţii, se afla doamna Bica Alina Mihaela, care era foarte nervoasă şi chiar speriată, încercînd să o convingă pe Dorina Danielescu să convoace cât mai repede comisia.

Am fost rugat de Dorina Danielescu să asist la discuţie, iar în cadrul acestei discuţii s-a ridicat tonul, s-au făcut reproşuri şi doamna Bica Alina Mihaela, la un moment dat, a avut următoarea remarcă: "Cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?". Pe fondul acestor discuţii extrem de tensionate, am încercat să încetez această discuţie şi să o preiau pe Drina Danielescu, sp mergem la serviciu, întrucât Bica Alina Mihaela, din punctul meu de vedere, începuse să facă presiuni. Din acea discuţie a rezultat, indirect, că dacă nu este convocată comisia cei doi, în special Bica Alina Mihaela, vor avea de suferit grav din partea altor persoane, în acest context menţionând un nume "DORIN", precizând "Voi chiar nu înţelegeţi că-mi rup capu' ăştia dacă nu e convocată comisia?". Am întrebat cine anume, dar nu a vrut să spună", ar fi declarat martorul în faţa procurorilor DNA.

Alina Bica este arestată preventiv într-un dosar în care este suspectată de nereguli în cazul unor retrocedări.

În spatele gratiilor se află şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, şi el implicat în scandalul retrocedărilor ilegale.