ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste cinci mii de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, mineri şi energeticieni, au ieşit joi în stradă, la Târgu Jiu.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Aceştia au protestat faţă de intenţia conducerii companiei de a le reduce salariile cu 20 de procente.

"Sunt foarte bucuros de unitatea sindicală și de numărul extraordinar de mare de colegi care au ieșit în stradă, înseamnă că ne pasă de ce se va întâmpla în viitor, de locurile noastre de muncă și de un trai decent în România. Am venit aici să demonstrăm că suntem uniți, nu vom mai putea fi manipulați și ne vom cere drepturile conform Constituției României și Contractelor Colective de Muncă. Trebuie să fie un semnal atât pentru administrație, cât și pentru politic, e doar un început. De ani de zile sindicatele au fost folosite ca masă de manevră în campaniile politice, în bani pentru partidele politice, nu mai acceptăm acest gen de comportament, vrem locuri de muncă pentru noi și pentru copii noștri.

Se dă vina pe FMI, dar situația CEO a fost cauzată de o proastă gestiune administrativă și de legislația reglementatorului—ANRE. Am încercat de mai multe ori să venim în sprijinul companiei cu întâlniri la ANRE, la Ministerul Economiei și s-a făcut chiar modificare de acte legislative în sprijinul acestei companii. Continuăm, v-am mai spus, este doar un început", a spus Adolf Mureșan, președintele Federației Univers.

Sindicaliştii susţin că vor continua protestele până când actuala conducere a CEO va demisiona.