ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianţa Nord-Atlantică apreciază că există o "probabilitate foarte ridicată" ca Rusia să intervină militar în estul Ucrainei, susține secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de Reuters.

Într-un interviu pentru Reuters, intrebat cum evaluează riscurile unei intervenții militare in Ucraina, Rasmussen a spus: "Există o probabilitate ridicată".

"Vedem că rușii dezvoltă scenariul și pretextul unei astfel de operațiuni sub acoperirea unei operațiuni umanitare și vedem o consolidare militară ce ar putea fi folosită pentru a desfășura astfel de operațiuni militare ilegale în Ucraina", a explicat Rasmussen, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Oana Lungescu, purtătoare de cuvânt a NATO, afirma că Alianța are temeri privind o intervenţie rusă în Ucraina, sub forma unei misiuni umanitare sau de menţinere a păcii. “Ultima mobilizare a trupelor ruse escaladează situaţia şi subminează eforturile de găsire a unei soluţii pe cale diplomatică. Este o situaţie periculoasă”, a spus Oana Lungescu, adăugând că Rusia a mobilizat 20.000 de militari la graniţa cu Ucraina.

Anterior, și premierul și ministrul polonez de Externe au întărit ideea că intervenţia rusă în Ucraina ar putea fi mascată sub forma unei misiuni de menţinere a păcii.