ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zborurile de supraveghere ale Alianței Nord-Atlantice vor fi intensificate deasupra României și Poloniei, pentru a se asigura apărarea tuturor țărilor aliate, anunță purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Secretarul general al NATO a anunțat că Alianța va consolida apărarea aeriană, maritimă și terestră în țările est-europene, purtătorul de cuvând declarând pentru Hotnews că pachetul de măsuri acoperă România, precum și celelalte state membre NATO.

"Pachetul de măsuri operaționale adoptate astăzi de Consiliul Nord Atlantic acoperă România, precum și toate celelalte țări ale Alianței. Aceste măsuri vor întări securitatea României în toate cele trei domenii: aerian, maritim și terestru", spune oficialul NATO.

Aceasta a precizat că Alianța va intensifica zborurile de supraveghere AWACS deasupra României.

"În același timp, vor fi intensificate zborurile de supraveghere AWACS deasupra României și Poloniei.  După cum a declarat Secretarul General NATO, <<decizia de astăzi trimite mesajul clar că NATO va proteja fiecare Aliat>>", a spus Oana Lungescu.

"NATO rămâne vigilentă și va lua toate măsurile necesare în următoarele săptămâni și luni pentru a asigura apărarea României și a tuturor țărilor aliate", a completat ea.