ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt aici pentru a vorbi despre o chestiune. Cea a Iranului nuclear, care amenință existența Israelului. Astfel și-a început premierul israelian Benjamin Netanyahu discursul de marți, din Congresul SUA. La scurtă vreme a venit și prima reacție a Casei Albe, care consideră că ceea ce a spus șeful guvernului israelian este doar ”retorică”, neaducând nimic concret, nicio alternativă, relatează CNN.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Iranul este o amenințare nu doar pentru Israel, ci pentru lumea întreagă”, a spus Bibi Netanyahu în fața Congresului american, potrivit agenției ANSA.

"Regimul iranian este chiar mai periculos decât cel nazist, fiind o ameninţare pentru pacea întregii lumi. Iranul concurează cu grupul terorist Stat Islamic pentru dominarea Orientului Mijlociu. Cel mai mare pericol pentru întreaga lume ar fi un regim terorist islamist dotat cu arme nucleare. A învinge organizaţia teroristă Stat Islamic, dar a lăsa Iranul să fabrice arme nucleare ar fi câştigarea unei lupte, dar pierderea războiului", a insistat premierul israelian, care a cerut SUA să blocheze presupusele eforturi ale Teheranului de a fabrica arme nucleare.

În aula Congresului american, Netanyahu a fost răsplătit cu ovații și aplauze. Exact ceea ce șeful guvernului de la Tel Aviv dorea să se vadă în Israel, a comentat CNN, menționând că de la discurs au absentat 50 de parlamentari democrați, care au decis să nu participe.

"Știu că sunteți de partea Israelului. Apreciem tot ce a făcut Administraţia Obama pentru noi în materie de securitate şi blocând în Consiliul de Securitate ONU rezoluţii antiisraeliene. Îi voi fi mereu recunoscător preşedintelui Obama pentru susţinere. Preşedintele Obama a fost mereu acolo când l-am sunat. Mulţumesc şi Congresului SUA pentru întreaga susţinere acordată Israelului. Mulţumesc, America, pentru tot ce ai făcut pentru noi", a mai spus Netanyahu.