ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Denise Rifai, de la Realitatea TV, a stârnit o adevărată furtună după ce a afirmat că evreii ar putea fi în spatele organizaţiei teroriste Al-Qaida.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Nu s-a dovedit cine era în spatele Al-Qaida, dacă erau musulmani sau popoare de o altă religie, de o altă structură religioasă, ca să nu-i numim pe cei din poporul ales", a afirmat realizatoarea la Realitatea TV.

Ulterior, jurnalista a făcut următoarele precizări:

"Afirmatia legata de poporul ales viza tocmai excluderea poporului ales din orice discutie referitoare la organizatiile teroriste. Mai mult, mi-am dorit  sa nu las în suspans şi să sugerez prin neclarificarea poziţiei mele ca m-aş referi inclusiv la poporul ales. Am vrut să nu existe niciun dubiu, să scot din afirmaţia mea posibilitatea ca cineva de religie iudaică să fie considerat a fi în spatele unei astfel de organizaţii criminale. Aveam în vedere faptul că nici până astăzi nu este clar de unde vine sursa de finanţare pt Al Qaida. Al qaida este o sperietoare mondiala, o asociem cu spaţiul musulman, dar până astăzi nu s-a răspuns la nişte întrebări care s-au ridicat după evenimentele de la 11 septembrie cu stringenţă. Ne confruntăm astăzi cu Isis despre care în afara execuţiilor în direct, prea mare lucru nu se ştie iar afirmatia mea avea în vedere faptul ca în contextul în care la nivel mondial structurile de securitate sunt foarte bine puse la punct, nu reuşim să eradicăm acest fenomen. Ceea ce mi se pare mie însa foarte grav este însă modul în care a fost deturnată afirmaţia mea făcându-se apel la originea mea musulmană, jignirile care mi-au fost aduse, radicalizarea discursului şi împărţirea între musulmani şi ceilalţi, şi automat punerea în discutie a bunei mele credinte şi a profesionalismului meu", a spus ea, conform reportervirtual.ro.

http://youtu.be/jHGJPsOArpQ