ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Buciu, născută pe 5 octombrie 1942, în Năpradea, judeţul Sălaj, este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică populară. Angela Buciu a fost deputat în Parlamentul României, în legislatura 2004 - 2008, din partea PRM.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Recent, îndrăgita solistă a acordat un interviu ziarului Evenimentul Zilei în care a abordat mai multe teme.

Tineri de azi nu mai sunt atraşi de muzică tradiţională, nu cunosc tradiţiile, doinele noastre româneşti, iar acest lucru este condamnat de cea care a debutat în anul 1964 cu cântecul "Mocioriţă cu trifoi". "Din nefericire, astăzi sunt puţini tineri care să caute în lăzile de zestre adevăratul folclor tradiţional şi să scoată la lumină diamantul care conturează identitatea noastră. Cei mai mulţi folosesc doar tema folclorică, pe care aşează texte puerile, pentru un succes facil. Se cuvine o reaşezare a valorilor", a spus doamna Buciu.

Interpreta a vorbit despre credinţă şi Dumnezeu: "Copil fiind, ştiam că duminica şi în sărbători trebuie să mergem la biserică, alături de părinţi şi fraţi. Asta a devenit conştiinţă pentru întreaga familie, nu mă culcam seara fără rugăciune, sărbătorile însemnau ceva sacru, cu toate pregătirile specifice, cu ritualul tradiţional care se respecta cu sfinţenie. Eu cred că românii, mai ales cei de la sate, sunt foarte aproape de biserică şi de credinţa în Cel de Sus".

Angela Buciu a vorbit şi despre viaţa de azi din România, când tot mai mulţi locuitori părăsesc locurile patriei pentru un trai mai bun: "Românii noştri şi-au pierdut speranţa de mai bine. Oamenii se simt trădaţi, fără apărare, dezamăgiţi. Este cazul să ne dăm jos vălul minciunii de pe faţă şi să privim viaţa cu ochii minţii. Prea multă dezbinare, să fim mai uniţi și să avem tot timpul în vedere că istoria poporului nostru se poate repeta...! Pe unde am umblat în lume spuneam că suntem un popor inteligent, harnic şi frumos. Aşa că avem tot dreptul să ne dorim o viaţă mai bună.

Îndemnul meu pentru toţi românașii de pretutindeni este să nu își uite limba, tradiţiile, cântecele și să-și înveţe coconii să-și poarte identitatea lor românească, toată viaţa și oriunde s-ar afla!".