ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul de Afaceri România - Serbia, care a reunit joi, la Camera de Comerț și Industrie mai mulți investitori sârbi și români, și-a propus să fie punctul de plecare în crearea Consiliului de comerţ româno-sârb, care să întărească Strategia Dunării.

Serbia doar mimează asigurarea drepturilor europene pentru minoritatea română. Belgradul se OPUNE FĂŢIŞ învăţământului în limba română!


Schimburile comerciale bilaterale dintre România şi Serbia au avut, în 2013, o valoare de circa 750 milioane de dolari, iar țara noastră a exportat în 2013, în Serbia în principal produse alimentare, băuturi, tutun, mase plastice, cauciuc, lemn, cărbune lemn, plută, împletituri, materiale textile, metale comune şi articole metalice, maşini, aparate, echipamente electrice, vehicule şi echipamente transport, aparate optice, foto şi de măsură.

Românii au importat din țara vecină metale comune, articole metalice, mase plastice şi articole din cauciuc, produse minerale, produse ale industriei chimice, maşini, aparate şi echipamente electrice.

La sfârșitul lunii noiembrie 2013, în România erau înregistrate 575 societăţi mixte româno-sârbe, cu un capital total investit de 5,81 milioane euro, Serbia ocupând locul 63 în topul investitorilor străini, principalele domenii în care s-a investit fiind comerţul cu amănuntul, industrie, construcţii, transporturi, comerţ cu ridicata, turism.