ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc nu încetează să uimească. Fie prin declarații, fie prin acțiuni. Presa din Italia comentează în aceste zile gestul Papei, care a decis să ia prânzul alături de 10 transsexuali, în închisoarea Poggioreale.

[P] FAȚA NEVĂZUTĂ A HOMOSEXUALITĂȚII – comanda online

Sâmbătă, 21 martie, 10 transsexuali vor lua masa de prânz alături de Suveranul Pontif. Informația a fost confirmată de site-ul Vatican Insider, citat de today.it.

Papa argentinian va merge la închisoarea Poggioreale, unde va sta la aceeași masă alăuturi de transsexuali, homosexuali și bolnavi de SIDA. Mâncarea va fi pregătită chiar de deținuți. Și, deși in programul oficial al vizitei Suveranului Pontif la această închisoare nu era inclusă și luarea dejunului, acesta a insistat să ia masa cu deținuții.

La începutul anului, presa din Spania dezvăluia că Papa Francisc a primit în audiență privată, la Vatican, un transsexual spaniol, însoțit de logodnică. Transsexualul, Diego Neria Lejarraga, ex femeie, îi scrisese în urmă cu un an Suveranului Pontif, plângându-se că este ostracizat de Biserica din orașul său, Plasencia, după ce a ales să devină bărbat.

În toamna anului trecut, un document al Vaticanului, numit de unii și Conciliul III, pleda pentru o atitudine foarte deschisă față de homosexuali. Mai mult, fapt fără precedent, documentul Vaticanului manifestă o cvasi-recunoaștere a uniunilor homosexuale: „Fără a nega problematicile morale legate de uniunile homosexuale, luăm act că există cazuri în care sprijinul reciproc până la sacrificiu constituie un ajutor prețios în viața partenerilor.”