ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis Ministerului de Justiție referatul DNA pentru urmărirea penală a celor nouă foști miniștri, în dosarul licențelor Microsoft, confom unui comunicat al PICCJ remis marți .

Majoritatea parlamentară este hotărâtă să blocheze ancheta în Dosarul Microsoft, chiar la debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Senatorii au decis să intre în vacanţă, astfel încât să nu mai poată discuta cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihăilescu.

DNA a cerut încuviințarea pentru efectuarea urmăririi penale faţă de următorii politicieni:


ECATERINA ANDRONESCU (în prezent senator – Parlamentul României), ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009; ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.


VALERIAN VREME (în prezent deputat), ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în perioada septembrie 2010 - februarie 2012 ministru, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în perioada în care avea calitatea de ministru.


PETRU ȘERBAN MIHĂILESCU (în prezent senator – Parlamentul României), ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani în perioada în care avea calitatea de ministru.


NICA DAN (prezent membru al Parlamentului European), ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în perioada 2000 – iulie 2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  abuz în serviciu,  luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.


ADRIANA ŢICĂU, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004.


GABRIEL SANDU, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010.


PETRU - DANIEL FUNERIU, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009 – 2012.


ALEXANDRU ATHANASIU, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003 – 2005.


MIHAI NICOLAE TĂNĂSESCU, ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 -2004