ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, va sosi vineri, 24 octombrie, la București și va aduce un fragment din lemnul Sfintei Cruci încadrat într-o icoană a Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

"La ora 13,00 va începe procesiunea Calea Sfinților pe Colina Bucuriei, de la Crucea brâncovenească până la Catedrala Patriarhală. În procesiune vor fi purtate: icoana cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, moaștele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu și moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Acestea vor fi depuse spre închinare în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române transmis AGERPRES.

Preafericitul Parinte Teofil al III-lea al Ierusalimului (Ilias Giannopoulos, pe numele sau laic) este din 22 noiembrie 2005 cel de-al 141-lea Patriarh al Ierusalimului, dupa ce l-a succedat pe Irineu I.

PF Teofil al III-lea conduce Biserica Ortodoxa din Israel, Iordania si teritoriile palestiniene. La 12 iunie 2007, el a fost recunoscut in functie de autoritatile iordaniene, iar in 16 decembrie 2007, de cele israeliene.