ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pensia de mizerie a unui veteran din al doilea război mondial, care a ajuns la venerabila vârstă de 103 ani, demosntrează cât de mult şi în ce fel înţelegem să ne respectăm bătrânii. Statul l-a decoat pe acest om şi i-a dat 350 de lei pensie!

Livrare gratuita in 24 de ore!

Pentru un veteran de război din satul Draşov, comuna Şpring, Ziua Armatei are dublă semnificaţie. Pe lângă faptul că sărbătoreşte alături de ceilalţi colegi ai săi care au luptat pe front, plt.adj.p. (rtr) Ştefan Ioan Istrate îşi sărbătoreşte şi ziua de naştere. Veteranul de război împlineşte vârsta de 103 ani.

În urmă cu doi ani, acesta a fost decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României şi înaintat în gradul de căpitan în retragere. Pentru faptele sale de vitejie, Ioan Istrate a fost decorat cu „Virtutea militară clasa a II-a”. Infanterist în cel de al doilea Război Mondial, s-a distins prin curajul şi devotamentul său, luptând pe frontul de răsărit în Regimentul 92 Infanterie.

Pe 25 octombrie, alături de sărbătorirea Zilei Armatei României, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război Filiala “Regele Ferdinand I ” din Alba, Consiliul Judeţean Alba împreună cu personalul Centrului Militar Judeţean Alba îl sărbătoresc la Draşov pe eroul, veteran al celui de al doilea război mondial. plt.adj.p. (rtr) Ştefan Ioan Istrate, cu ocazia împlinirii a 103 ani de viaţă.

Ostaş de nădejde în slujba ţării şi a neamului, eroul de la Draşov a văzut lumina zilei în data ce 25 octombrie 1911, într-o familie de ţărani, buni gospodari şi buni români.

A fost căsătorit în Draşov, timp de 76 de ani cu Ileana, iar împreună au avut cinci copii.