ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, polițiștii efectuează 18 percheziţii la sediul Bibliotecii Metropolitane din Capitală şi la alte 17 adrese din Bucureşti, Ilfov, Giurgiu şi Teleorman, într-un dosar în care sunt vizate 16 persoane, care sunt bănuite de abuz în serviciu, conflict de interese şi fals în declaraţii, informează mediafax.ro.

Potrivit unor surse din poliţie, printre cei vizaţi se numără atât directorul general al Bibliotecii Metropolitane, Anca Cristina Râpeanu, cât şi adjunctul şi contabilul-şef al instituţiei, care sunt acuzaţi că ar fi cumpărat mai multe cărţi care ar fi trebuit să fie catalogate drept "rare", dar care au fost supraevaluate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au instituit în acest dosar sechestru asigurator pe 12 imobile, evaluate la peste 500.000 de euro, şi asupra unor bunuri evaluate la aproape 5,5 milioane de lei.