ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pictorul Adrian Ghenie, reprezentant al noului val al artei vizuale românești, se află pe primul loc într-un top al celor mai tranzacționați și apreciați artiști din lume în anul 2014. Ştirea nu este chiar nouă, dar merită amintită.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

În vârstă de 37 de ani, Adrian Ghenie s-a născut în Baia Mare, unde a absolvit Universitatea de Arte şi Design din Cluj Napocva. Din 2013 s-a stabilit la Berlin.

Pentru prima dată un artist român se clasează pe primul loc într-un astfel de top. Adrian Ghenie a reuşit să atingă această performanţă prin punerea în vânzare de către colecţionari şi galerii a 10 lucrări ce poartă semnătura sa, conform topului realizat de site-ul artnet.com.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Cea mai mare sumă pentru o pictură a lui Adrian Ghenie a fost de 1,4 milioane lire pentru tabloul Fake Rothko în cadrul unei licitații organizată de Sotheby din Londra la începutul lunii iulie din 2014. În octombrie 2014 Adrian a vândut alte trei picturi pentru un total de aproximativ 1,1 milioane de lire.

Picturile românului au fost expuse la Tate Liverpool, San Francisco Museum of Modern Art sau Fondazione Palazzo Strozzi din Florența.