ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 24 ianuarie este programat la Sfântu Gheorghe un marş la care participanţii vor arbora un imens steag al României.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Potrivit lui Dan Tănasă, care citează publicația de limbă maghiară Szekelyhon.ro, Mădălin Guruianu, președintele PNL Sfântu Gheorghe, se declară împotriva afișării drapelului României pe străzile oraşului!

"Este o mare greșeală, în aceiași măsură atât defilarea cu un steag român uriaș a organizatorilor cât și demonstrația maghiară de forță din decembrie – a subliniat politicianul liberal, după a cărui părere steagurile nu sunt făcute pentru ca acestea să fie fluturate cu scopul ca românii și maghiarii să demonstreze cine e stăpânul", spune Mădălin Guruianu.

De-a lungul timpului, Guruianu s-a remarat prin declarații de susținere a autonomiei maghiare. PNL-istul a mai spus cu altă ocazie că România ar trebui să modifice Ziua Naţională pentru că nu este pe placul maghiarilor şi că românii din Harghita şi Covasna ar trebui să înveţe maghiara.