ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opoziția pregătește o moțiune de cenzură, cu scopul să răstoarne Guvernul Ponta, iar azi au anunțat tema acesteia și anume faptul că Guvernul Ponta ar pregăti fraudarea alegerilor din toamnă, dovadă stând ordonanţa de pregătire a alegerilor şi cea a traseismului politic, scrie Digi24.


Astăzi, liderul liberal Klaus Iohannis a declarat astăzi că moţiunea de cenzură va fi fundamentată pe „încercările Guvernului de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor, având în vedere ordonanţa de pregătire a alegerilor şi ordonanţa traseismului politic – demersuri care trebuie sancţionate”. 


„Moţiunea va fi pegătită în perioada imediat următoare, se va axa pe acest domeniu. Vrem să oprim abuzurile guvernului în acest domeniu extrem de sensibil”, a spus Iohannis, care a criticat şi „modul în care este tratată diaspora românească”, în sensul că sunt prea puţine secţii de votare, de multe ori în locuri unde sunt prea puţini români care vor să voteze.


De asemenea, liderul PDL, Vasile Blaga, a spus că vor cere punerea pe ordinea de zi a legii graţierii şi amnistiei, precum şi a legii prin care se cere anularea taxei pe stâlp şi a supra-accizei.