ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că şi-ar depune mandatul de prim-ministru dacă ar avea garanţia că preşedintele ales, Klaus Iohannis, va numi un prim-ministru de la actuala coaliţie.

„Tehnic, era un lucru pe care eu l-aş fi făcut cu siguranţă dacă nişte tradiţii care există în ţările occidentale s-ar aplica şi la noi. Adică, mai direct - şi le-am spus şi colegilor mei: dacă aş avea garanţia că domnul preşedinte în funcţie, Băsescu, sau viitorul preşedinte, domnul Iohannis - eu mă duc mâine şi îmi depun mandatul de prim-ministru - spune «Am înţeles, numesc un prim-ministru de la coaliţia actuală», eu aşa aş face. Cred că ar fi foarte bine să avem un nou prim-ministru”, a spus Ponta la DCNews.

El a arătat că, potrivit tradiţiei politice româneşti, preşedintele numeşte premierul său, chiar trecând peste o majoritate parlamentară, aşa cum s-a întâmplat de multe ori.

Solicitat să spună explicit dacă şi-ar depune mandatul de premier în condiţiile în care Iohannis ar numi un prim-ministru de la actuala coaliţie, Ponta a răspuns:

„Aşa ar fi normal, pentru că dincolo de actul de guvernare, pe care îl apreciez ca îndeplinind punctele esenţiale în primele doi ani, dincolo de asta, prin faptul că am candidat la funcţia de preşedinte şi am pierdut, e o responsabilitate personală”.