ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


RATB are probleme financiare iar una dintre soluţiile propuse pentru redresare este creşterea tarifului unei călătorii. Conducerea companiei propune creşterea cu 50 de bani a tarifului unei călătorii, iar ca argument este adus faptul că actualul preţ, de 1,3 lei, nu a mai fost modificat de 7 ani.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Proiectul prevede şi că pensionarii vor avea gratuitate absolută între orele 9 şi 15. Pentru călătoriile din afara acestui interval, vor primi lunar un card cu echivalentul a 90 de bilete. Dacă depăşesc această limită, trebuie să plătească.

În medie, RATB încasează zilnic 440.000 de lei din reîncărcarea cardurilor de călătorie, arată calculele făcute de Evenimentul Zilei. Statisticile regiei spun că, în fiecare zi, dintr-un milion de călători, între 50% şi 75% nu plătesc.

Totodată, planurilee eficientizare a activităţii a RATB mai prevăd cumpărarea a 500 de autobuze noi şi producerea a 10 tramvaie moderne în propria uzină.