ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Anul trecut, diferenţa dintre preţul grâului şi cel al porumbului a fost foarte mare, pentru că în China producţia a fost slabă la grâu şi au importat foarte mult. Anul acesta producţia nu va fi slabă în China, deci dispare această nevoie şi va afecta preţul grâului", a spus Mihai Csabai, manager trading division al RodBun Grup.

România va juca la Marea Neagră cu 3,3 milioane de tone de grâu la export în sezonul 2014/2015 - de şapte ori mai puţin decât cantităţile ce vor fi puse pe piaţă de Rusia şi Ucraina.

Recent, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a dat publicităţii o analiză comparativă a schimburilor comerciale cu produse agroalimentare operate de România în ultimii doi ani, fiind puse în balanţă rezultatele înregistrate la finalul anului 2012 cu cele de la finele anului trecut.

Aflăm astfel că în anul 2013 valoarea produselor agroalimentare exportate de România s-a ridicat la 5.098,1 milioane de euro, depăşind-o cu 30,2% pe cea înregistrată în anul precedent.