ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Mazăre a mers la stilist, vineri, după ce joi a fost reclamat la Parchet de Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului din România pentru faptul că look-ul său seamănă cu cel al lui Adolf Hitler, relatează Adevărul.

[caption id="attachment_73564" align="alignleft" width="301"]FOTO: Adrian Boioglu/ Adevărul FOTO: Adrian Boioglu/ Adevărul[/caption]

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Radu Mazăre spune că ideea schimbării tunsorii imediat după alegeri a venit de la stilistul său. Inspirată din freza lui "tataie Petre", bunicul lui Radu Mazăre, tunsoarea venea cu o cărare pe partea stângă şi o suviţă căzută pe frunte.

Frizerul său, Gelu, se declara nedumerit de sesizarea justiției: "Tunsoarea domnului Mazăre este clasică, nu e nimic special la ea. Nu înțeleg de ce a fost acuzat de antisemitism, în condițiile în care este purtată de toți tinerii din ziua de astăzi. Am făcut ceva modern, care să îi dea o înfățișare mai frumoasă. Îi încadrează bine fața".

”Eu am facut o greșeală acum câțiva ani, când am apărut în uniforma de Wermacht, pentru care mi-am cerut iertare. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, sunt acuzat că am apărat interesele companiilor israeliene, care au făcut în Constanța drumuri, spitale, mall-uri și așa mai departe. La un moment dat nici nu mai știi cum trebuie să mai trăiești. O să schimb freza, că nu mai vreau... nimic", a declarat edilul.

Stlistul nu i-a scurtat semnificativ şuviţa, dar a luat-o de pe frunte şi a pus-o pe creştetul capului, iar cărarea a dispărut. Acum Radu Mazăre este tuns mai scurt în părţi şi are o coamă în partea din spate a capului.

Radu Mazăre a declarat că freza lui era una retro, din anii 20-30 şi că nu avea nimic de a face cu Hitler.

"O purtau şi britanicii, şi nemţii, şi Regele Mihai, şi Carol I". Mazăre a arătat jurnaliştilor fotografii cu bunicul Petre şi străbunicul său, moş Iordan, care a trăit până la 104 ani şi s-a însurat a treia oară la 85 ani, după care a făcut al treilea rând de copii.

Mazăre admite că a discutat atât cu reprezentanţii Comunităţii Evreieşti de la Constanţa şi Bucureşti, dar şi cu asociaţia care i-a făcut reclamaţie la Parchetul General. El le-a trimis punctul lui de vedere în scris şi răspunsul primit a fost "că se mai gândesc" în privinţa retragerii plângerii.