ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Salonul Auto de la Paris, francezii vor prezenta unul dintre cele mai importante concepte ale lor din acest deceniu: Renault EOLAB, o maşină care aduce peste 100 de inovaţii care se vor regăsi pe maşinile de serie până în 2020. Şi care, foarte important, anunţă un consum de numai un litru la suta de kilometri, scrie promotor.ro.
EOLAB are un coeficient aerodinamic de numai 0,235 (cu 30% mai bun decât în cazul modelului Clio), graţie profilării spoilerelor, a fantelor active pentru aerisire, a designului roţilor, dar şi a suspensiei active pe aer.


După care trebuie evidenţiată masa cu 400 kg mai redusă decât a unui Clio, Renault Eolab cântărind doar 955 kg graţie utilizării eficiente a materialelor uşoare: acoperişul este din magneziu, capota motorului este fixă, iar parbrizul e realizat dintr-o sticlă ultra-subţire, dar şi rezistentă.


 Sistemul de propulsie nu e strict electric, aşa cum s-ar fi aşteptat cei care apreciază Renault Zoe, ci vorbim de o motorizare hibridă, care asociază un motor pe benzină 1.0 SCe, în trei cilindri şi care dezvoltă 75 CP şi un cuplu maxim de 95 Nm, cu un motor electric de 50 kW, dar care plusează cu un cuplu maxim de 200 Nm.


Premiera mondială a noului concept Renault EOLAB va avea loc la Salonul Auto de la Paris.