ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu 500 de voturi, Senatul SUA a adoptat o rezoluţie de sprijin pentru Republica Moldova. Textul recomandă Federaţiei Ruse să se abţină în a mai face presiuni economice asupra Moldovei şi să înceteze susţinerea mişcărilor separatiste pe teritoriul acestui stat.

Legislativul american a adoptat o rezoluţie de sprijin pentru Republica Moldova care prevede susţinerea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi consolidarea relaţiilor bilaterale între Washington şi Chişinău, relatează site-ul Unimedia.

În contextul noilor provocări regionale, senatul Statelor Unite ale Americii recomandă Federaţiei Ruse să se abţină de la presiuni economice impuse Moldovei şi să înceteze susţinerea mişcărilor separatiste pe teritoriul acestui stat, se spune în document.

În plus, Rusiei i se solicită să-şi respecte angajamentele asumate anterior privind retragerea forţelor militare şi muniţiilor sale de pe teritoriul Republicii Moldova.

În ceea ce privește procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Senatul SUA încurajează liderii din regiunea transnistreană să reia negocierile pe reglementare politică a conflictului și sprijină angajamentul constructiv și măsurile de consolidare a încrederii între Guvernul R. Moldova și autoritățile din regiunea transnistreană, în vederea asigurării unei soluționări pașnice și cuprinzătoare a conflictului, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale R. Moldova.