ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va avea al treilea pod peste Dunăre, pod ce va face legătura cu Bulgaria. Acesta se adaugă celor de la Giurgiu şi Calafat şi va fi construit cu fonduri europene din programul transfrontalier Interreg, informează Știrile TVR.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Programul, adoptat de Comisarul European pentru Dezvoltare Regională Corina Creţu, însumează peste 250 de milioane de euro, investiţi în proiecte care vor îmbunătăţi condiţiile de viaţă în 15 regiuni, de-a lungul frontierei dintre România şi Bulgaria. Se estimează că atractivitatea economică şi cea turistică a acestor zone de la Dunăre vor fi impulsionate, odată cu dezvoltarea infrastructurii de transport.

"Sunt bucuroasă în legătură cu buna cooperare dintre cele două ţări. Va fi probabil vorba şi de un pod, despre care se vorbeşte de 20 de ani, şi vom contribui cu fonduri europene, deci din acest punct de vedere integrarea la graniţa de sud a României cu cea de nord a Bulgariei este un element important", a declarat Corina Crețu.