ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


[caption id="attachment_96482" align="alignleft" width="334"]FOTO: protv.ro FOTO: protv.ro[/caption]

Fie că ne plimbăm pe malul Dunării ori în pădurile din jurul Bucureştiului, toate aceste locuri frumoase sunt pline de dovezi că unii români s-au simţit bine şi au vrut ca noi toţi să vedem asta.

Cei care au vrut să continue şi marţi petrecerile şi picnicurile  n-au mai zărit iarba de gunoaie. Cel mai uşor le-a fost să dea vina pe autorităţi:
Femeie: "Oamenii să-şi strângă, dar unde să le punem? Eu le strâng şi iau sacul acasă. Dar, dacă ar face primăria, măcar în zilele de sărbătoare, două, trei containere, ar fi altă situaţie!"

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Bărbat: "Ieşim în aer curat, asta vrem. Că ne-am săturat de stat în casă. Toată iarna!"

Trei tineri care aruncă nonşalant coji de seminţe au fost nevoiţi să aprindă focul lângă o groapă plină cu peturi. Nu le face plăcere, dar n-au avut de ales.

La 10 kilometri de Bucureşti, la marginea unei păduri ocrotite de lege, se văd semnele unei sărbători bogate. Pădurea Râioasă, un monument al naturii protejat de lege, şi-a primit numele de la lichenii care dau un aspect bolnăvicios copacilor. Din păcate, primăvara, în special după sărbători, pădurea ar trebui să se numească Pădurea cu gunoaie. Mormane de resturi pot fi văzute peste tot.

Legea picnicului, în vigoare de patru ani, prevede amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care îşi bat joc de natură. Cum n-au fost prea mulţi taxaţi, îşi văd mai departe de treabă.