ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia „Părinţi pentru ora de Religie” (A.P.O.R.), "probabil cea mai importantă asociaţie de părinţi din România", organizează sâmbătă, 28 martie 2015, începând cu ora 10.00, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti, bulevardul Regina Elisabeta Nr. 48, Sector 5, Bucureşti, întrunirea națională a organizației, se arată într-un comunicat de presă.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

La întâlnire  vor participa reprezentanţii celor 40 de filiale existente în acest moment. Întrunirea "are ca scop stabilirea unor direcții viitoare de acțiune, plecând de la scopul principal, implicarea în îmbunătățirea calității orei de Religie şi a învăţământului românesc în general", afirmă organizatorii.

"După cum se cunoaște, în urma implicării părinţilor reuniţi sub sigla A.P.O.R., care doresc o educație religioasă de calitate în școlile publice, s-a reușit înscrierea în proporție de peste 90%, la nivelul întregii țări, a elevilor la ora de religie", declară reprezentanții APOR.

A.P.O.R. este o organizație neguvernamentală a părinților interesaţi de educaţia complexă, completă şi de calitate a copiilor lor, educație care presupune, pe lângă latura morală, estetică, tehnologică, şi o componentă religioasă. Membrii acestei asociații consideră că educaţia fără religie înseamnă şcoală fără suflet, neam fără Dumnezeu şi fără identitate, susțin îmbunătățirea calității orei de Religie, precum și menținerea rolului și importanței acestei discipline de învățământ, susțin semnatarii documentului.