ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În luna ianuarie, statul New York a legalizat consumul de marijuana în scopuri medicinale. Acum, unul dintre cele mai mari ziare din lume, New York Times, cere legalizarea totală a marijuanei, comparând incriminarea sa cu erorile din epoca Prohibiţiei! Într-un articol publicat sâmbătă, NY Times spune că a ajuns la această concluzie după mai multe dezabateri, iar pentru societate costurile marijuanei sunt imense.

Citând cifre ale FBI conform cărora în 2012 au fost făcute 658.000 de arestări pentru deţinere de marijuana, mult mai multe decât pentru cocaină, heroină şi derivate ale acestora, The New York Times estimează că incriminarea conduce la "un rezultat rasist, afectându-i în mod disproporţionat pe tinerii de culoare, irosindu-le viaţa şi dând naştere la noi generaţii de infractori". Totuşi, ziarul se opune vânzării de marijuana tinerilor sub 21 de ani.

  • Prohibiţia este perioada din 1920 până în 1933, în timpul căreia vânzarea, producerea, consumarea şi transportarea de alcool și de băuturi alcoolice erau interzise la nivel naţional în SUA