ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce, în luna noiembrie,  eMag, cel mai puternic retailer online din România , a vândut produse cu reduceri de 99%, iată că o eroare similară s-a produs vineri, pe Amazon.co.uk.

Mai exact, vinerea trecută, între ora 19.00 și 20.00, sute de produse din oferta prezentată pe Amazon.com au fost vândute în Marea Britanie la prețul de doar un penny, scrie Business Insider.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Acest lucru s-a produs din cauza unei erori a RepricerExpress, un instrument online de setare automată a prețului, din Irlanda de Nord. În timp ce pentru consumatorii care au prins reducerile nesperate acesta a fost un motiv de bucurie, firmele vânzătoare se plâng din cauza pierderilor suferite. În aceste condiții, cele mai afectate au fost afacerile mici, de familie.

Cel mai probabil, firmele nu vor onora comenzile la un penny, în ciuda faptului că aceste comenzi au fost deja procesate de Amazon din Marea Britanie.

„Suntem conștienți de faptul că un număr de vânzători din piață au prezentat prețuri incorecte pentru o perioadă scurtă de timp, ca urmare a softului unui terț utilizat pentru prezentarea prețurilor pe Amazon.co.uk. Am răspuns rapid și am reușit să anulăm marea majoritate a comenzilor plasate pe aceste mărfuri afectate imediat și nu vor fi costuri sau taxe pe care să le suporte vânzătorii pentru aceste comenzi anulate. În prezent, suntem în proces de revizuire a numărului redus de comenzi care au fost procesate”, au declarat reprezentanții Amazon.co.uk, pentru Business Insider.