ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a scris că şeful statului, Traian Băsescu, plănuieşte împingerea României într-un război cu scopul de a-şi prelungi mandatul în fruntea ţării.

Într-o postare pe siteul SCMD, colonelul Dogaru afirmă că Ucraina este un stat articificial, care încorporează " 200.000 de km2 de pământ românesc" cu "milioane de români aflaţi în diferite stadii de deznaţionalizare".

"Interesul nostru ar cere sa luptăm pentru drepturile la existenţa românească, în conformitate cu normele europene, ale acestor fraţi", afirmă Dogaru.

Teoria colonelului Dogaru este aceea că Băsescu sprijină proiectul de autonomie al UDMR, pentru că are nevoie de un conflict interior pentru a putea utiliza de art.93, Al.1 al Constituţiei, care prevede că, în caz de război sau de catastrofă, cu alte cuvinte când se declară starea de necesitate sau mobilizare "mandatul preşedintelui poate fi prelungit".

"Aşadar, Traian Băsescu, pentru că a distrus, economic, România, i-a distrus imaginea în exterior, a distrus, prin legile aberante impuse, toate categoriile socio-profesionale şi de vârstă, începând cu militarii, rezultatul fiind dispariţia prematură a zeci de mii de români, prin sinucideri, atacuri cerebrale sau de miocard, de frica a ceea ce-l asteaptă, ar face orice ca să pastreze puterea, inclusiv să mimeze o agresiune externă sau ….. internă. Pentru că, în lipsa rascoalei Transnistriei, care întârzie, poate apela la aliatii săi unguri, care se autovopsesc în defuncţi “maghiari”, “secui”, “ceangâi”, să pună de o autonomie in interior, numai ca alegerile prezidenţiale să se amâne sine die", scrie Dogaru.

Preşedintele SCMD face un apel către militarii Armatei Române să "analizeze profesionist evenimentele" şi să "orienteze" ţara conform articolului 118, Alineatul 1 al Constituţiei.

ARTICOLUL 118: Forţele armate
(1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale. În condiţiile legii şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte, armata contribuie la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară şi participă la acţiuni privind menţinerea sau restabilirea păcii.