ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu continuă analiza scenei politice din România şi a principalilor săi actori. În ultima postare de pe blogul său, SOV face o radiografie dură a declaraţiilor lui Klaus Iohannis, acuzându-l că nu este sincer.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În primul rând, SOV afirmă că Iohannis nu este un om liber, aşa cum a declarat, acesta având de achitat o campanie electorală de câteva zeci de milioane de euro.

"Să ne gândim la campania pentru preşedinţia României. Preţul unei astfel de campanii a crescut, după 1996, de la cca 30 milioane de dolari per finalist la cca 200 mil euro, în 2009, campania lui Basescu sărind chiar de 300 mil euro.

De unde v-au venit banii aştia? O parte i-aţi negociat personal şi, în mod cert, asta v-a angajat deja. Cea mai mare parte a strâns-o activul de partid de la tot felul de oameni de afaceri din ţară şi din Bucuresti. Şi banii aceştia v-au angajat. Cand aţi declarat ca sunteţi un om liber, ori aţi decis să îi ţepuiţi pe toti (pe modelul Basescu), ori aţi minţit", afirmă SOV pe blog.

De asemenea, Vântu consideră că Iohannis arată o slăbiciune prin justificarea oricăror măsuri de dorinţa străzii.

"O ţară care este condusă de vocile strazii, în loc sa fie condusă de instituţiile statului, este o ţară anarhică. Instituţiile, cu cea prezidenţială în frunte, arată că nu sunt capabile să ia decizii în funcţie de interesele ţării. V-aţi arătat o slăbiciune, vă este teamă de stradă!".