ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancerul loveşte fără a ţine cont de nimic. Loredana Niţă are 38 de ani şi este mamă a doi copii. Loredana şi-a petrecut peste opt ani în mănăstire, iar în 2012 a primit un diagnostic devastator: o tumoare canceroasă la sân. Medicii români nu au un răspuns pentru evoluţia rapidă a bolii, iar şansele de supravieţuire ale Loredanei Niţă vin din străinătate.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Loredana a petrecut perioada cuprinsă între anii 1998 şi 2009  la Mânăstirea Cârcea de lângă Craiova. În anul 2009, viaţa ei a luat o cu totul altă turnură, a renunţat la hainele monahale pentru a întemeia o familie alături de Adrian Niţă, bărbatul cu care are două fetiţe, cea mare de 5 ani, Teodora, şi Miruna, de doar 3 ani şi jumătate.
Această boală nemiloasă care s-a abătut de 3 ani asupra mea încearcă să ne spulbere visurile, să mă despartă pentru totdeauna de familie şi să mă ia de lângă copiii mei. Fără sprijnul vostru, după puterile fiecăruia, voi fi pierdută. Am însă credinţa puternică şi speranţa că împreună vom putea învinge. Doamne ajută!” – Loredana Niţă în Adevărul

Toate visurile de viitor ale Loredanei s-au destrămat în 2012, când, în urma unui examen imagistic, a descoperit o formaţiune tumorală la sânul drept, care s-a dovedit a fi canceroasă. La început, a încercat tratarea tumorii prin remedii naturiste, dar fără succes. Din 2014, a început chimioterapia, cu speranţa ca după câteva şedinţe să urmeze operaţia la sân pentru a putea înlătura sursa de celule canceroase. Din păcate, din acest moment veştile proaste au venit una după alta. RMN-ul a dezvăluit că Loredana are mai multe metastaze la nivelul creierului. Au urmat zece şedinţe de raze şi, deşi tumorile cerebrale au stagnat, starea de sănătate a Loredanei se înrăutăţeşte, simptomele arătând că este posibil ca altceva din organism să evolueze nesănătos. Medicii români nu au un răspuns pentru evoluţia rapidă a bolii, dar speranţa vine din nişte investigaţii în străinătate.

Soţul ei a iniţiat un manifest, „Hope for Loredana”, un site unde puteţi găsi informaţii complete despre povestea Loredanei şi toate investigaţiile medicale pe care le-a făcut până acum. Pe acelaşi site, Loredana are un jurnal unde povesteşte chinurile prin care trece zilnic, durerile insuportabile pe care le are, dar nu uită să mulţumească celor care nu au rămas indiferenţi suferinţei ei.

Conturile prin care puteţi contribui cu donaţii pentru ca Loredana să aibă o şansă la viaţa, şansa de a-şi vedea fetiţele crescând alături de ea.

Donează prin PayPal

Donează în contul BCR

Titular: Nita Loredana Gabriela

Banca: BCR

RO91RNCB0496088839590001 (RON)

RO66RNCB0084088839590002 (EUR)

cod SWIFT: RNCBROBU

RO39RNCB0084088839590003 (USD)

cod SWIFT: RNCBROBU

Iată povestea Loredanei:

"Lupta noastră cu cancerul a început la finele anului 2012. După o manifestare a unei mastite, un examen imagistic a arătat evoluția unei formațiuni tumorale la sânul drept. Biopsia (din ianuarie 2013) a confirmat temerea: carcinom ductal in situ.

Speranța de a trata tumoarea cu remedii naturiste, vegetariene etc. s-au soldat cu eșec, contribuind, probabil, la evoluția bolii, dat fiind faptul că această boală este foarte violentă, agresivă și de o mare perversitate (nu există nici un fel de dureri în fazele inițiale).

Din toamna anului 2014 am atacat frontal tumoarea cu chimioterapie. Speranța era să facem câteva ședințe, iar apoi operație. Exact când speram că vom putea învinge cumplita boală, simptomele rele ale Loredanei ne-au trimis la un examen RMN cerebral. Interpretarea (primită pe 19 decembrie) a fost bulversantă: există mai multe leziuni secundare (metastaze) la nivelul creierului. Urmarea: am încetat chimioterapia neoadjuvantă și am început chimioterapie paleativă; totodată, radioterapie și hormonoterapie.

Cum suntem deciși să luptăm până la ultima respirație, și să nu ne dăm bătuți nici o secundă, ne-am făcut speranțe (alături de medici) că dacă tumorile cerebrale vor stagna, vom putea face operație la sân, ca să înlăturăm sursa de celule canceroase.

După o veste bună, că cele 7 tumori din creier au stagnat sau chiar au dat înapoi, în urma celor 10 ședințe de raze, a urmat o altă veste bulversantă: starea sănătății Loredanei se înrăutățește din nou, simptomele arătând că este posibil ca altceva din organism să evolueze nesănătos.

Cum medicii români nu mai au soluții în fața evoluției uluitor de rapide a bolii, noi refuzăm să cedăm fără să luptăm până la capăt. O facem pentru fetițele noastre (de 3 ani jumătate și de 5 ani), care au nevoie de ambii lor părinți. Așa se face că ne vedem speranța - ultima pe care o mai avem în față - în străinătate. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul vostru luptăm și pentru această ultimă speranță.

Doamne ajută!"