ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiştii au făcut publică o nouă înregistrare cu alt ziarist britanic. John Cantlie este cel de-al cincilea occidental capturat de Statul Islamic, el fiind răpit în noiembrie 2012, la scurt timp după ce a ajuns în Siria. Este cel de-al cincilea occidental capturat de Statul Islamic, informează Digi24.

Îmbrăcat în uniformă portocalie, uniforma ostaticilor deţinuţi de terorişti, jurnalistul britanic se prezintă şi precizează pentru ce publicaţii lucra. Apoi, John Cantlie explică de ce a ajuns în mâinile Statului Islamic.

„Am fost abandonat de către guvernul meu, iar soarta mea se află în mâinile Statului Islamic, nu am nimic de pierdut. Poate voi trăi sau poate voi muri”, a spus John Cantlie.

Jurnalistul britanic acuză Statele Unite şi Marea Britanie că nu fac eforturi pentru a-şi salva cetăţenii.

„Guvernele britanic şi american au crezut că pot proceda diferit de alte ţări europene. Ele au negociat cu Statul Islamic şi şi-au adus oamenii acasă, în timp ce britanicii şi americanii au fost lăsaţi în urmă. Este foarte alarmant să vezi unde duc toate acestea şi pare că istoria se repetă”, a adăugat John Cantlie.

Statul Islamic pare de neoprit, pe zi ce trece mişcarea teroristă câştigă teren în faţa forţelor irakiene şi kurde care sunt depăşite de situaţie. Pâna acum, doi americani şi un britanic au fost decapitaţi, iar un alt englez este ostatic al teroriştilor care au ameninţat că îl vor ucide.