ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steagul secuiesc este arborat în continuare în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Covasna, în dispreţul unei sentinţe judecătoreşti a Curţii de Apel Braşov, informează blogul jurnalistului Dan Tănasă.

Livrare gratuita in 24 de ore!

De mai bine de șase luni, prefectul județului Covasna, Marius Popica, tolerează o situație ilegală. Fără bază legală, el refuză să aplice legea în ce priveşte steagul secuiesc al județului Covasna, anulat definitiv de instanța de judecată.

Steagul secuiesc al județului Covasna a fost anulat definitiv și irevocabil de către Curtea de Apel Brașov în iunie 2013.

În ciuda acestei sentințe, pe 4 aprilie Marius Popica a fost învestit prefect al județului Covasna, când steagul secuiesc al județului Covasna era arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna.

Sală este utilizată și de Consiliul Județean Covasna, condus de udemeristul Tamas Sandor.

În loc să înceapă procedurile legale pentru a-l obliga pe președintele CJ Covasna să îndepărteze steagul secuiesc din sala de ședințe și de pe fațada instituției, prefectul Marius Popica tolerează o situație ilegală, devenind complicele UDMR-istului.